MAWANIANS

Welcome to Malaysia World Anime Artworks forum Smile

Hi! Welcome to Malaysia Anime World Artworks! This group is dedicated for Malaysian artists who really LOVE to draw manga and anime! :)

WELCOME TO MALAYSIA ANIME WORLD ARTWORKS FORUM ! THANK YOU FOR BEING PART OF OUR FAMILY .
DON'T BE SHY TO SHARE ANY INTERESTING THINGS HERE .
WE ARE A BIG FAMILY . TAKE CARE OF EACH OTHER . HELP EACH OTHER . RESPECT EACH OTHER .
LANGUAGE : ENGLISH | BAHASA MALAYSIA | LANGUAGE THAT UNDERSTOOD BY THE MAJORITY .
CURRENT RANK SYSTEM : - ADMIN : ROYALE KNIGHT , MEMBER : MIGHTY KNIGHT . ADDITIONAL RANK SYSTEM : - WILL BE INFORM LATER ( RANK LEVEL UP BASED ON "EXP" POINTS . ). LEGEND RANK SYSTEM : - WILL BE INFORM LATER (SKILL BASED)
CURRENT ADMIN : ROYALE KNIGHT : - SNOWICE , ACHIKA , ADMINZ

    A Little Suggestion

    Share
    avatar
    Under-Petrified
    Member : Mighty Knights
    Member : Mighty Knights

    Posts : 12
    Join date : 2013-05-23
    Age : 21
    Location : Port Dickson

    A Little Suggestion

    Post by Under-Petrified on Fri May 24, 2013 6:23 am

    Whatsup Mawanians?
    Aku baru je register semalam. Laughing

    Anyway, here some suggestion:

    • Badges / Achievements

    Same function dengan badge 'Mighty Knight' 'Royal Knight' tuh smua.
    Cuma nih kalau sesiape enter contest atau post banyak, dapat special badge.


    • Tumblr link dalam; Profile > Contact section

    (Idea nih sebab aku ada Tumblr, wakakakaka)

    • Small 'About Me' Section

    Nih untuk profile gak. Tpi ada limit words/alphabet, 250 jer Twisted Evil
    Boleh jimat space skali.


    • Gallery

    Gallery untuk competitions sahaja, siapa2 masok event, lukisan die ada dlam gallery.
    Name dan link pelikus mesti ada bawah lukisan.
    (Nak elakkan orang claim lukisan)



    Okayh, I guess thats it. Run out of ideas.
    By the way, this forum is Aweeesomeee!!
    -Sorry, aku bukan pandai nak explain sangat.
    Critiques?
    avatar
    zha
    Undefined
    Undefined

    Posts : 52
    Join date : 2013-05-18
    Location : Malaysia

    Re: A Little Suggestion

    Post by zha on Fri May 24, 2013 9:31 am

    badge

    "Same function dengan badge 'Mighty Knight' 'Royal Knight' tuh smua.
    Cuma nih kalau sesiape enter contest atau post banyak, dapat special badge."

    a'ah . hajat dihati mmg tu tujuan pun.. setakat ni member biasa mmg semua pakai
    'Mighty Knight' .. dan hanya admin saja yang 'Royal Knight' .
    kalau group ni aktif . kita akan hidup kan function tu . badge normal akan lv upgrade berdasarkan exp. normal exp boleh diperoleh daripada post2 yang dibuat , join group , tambah rakan , semua aktiviti dalam group ni . dan juga exp tu boleh dapat melalui contest . bila dah mencapai exp tertentu lv badge akan dinaikkan
    tu lah tujuan ade badge dan exp tu Smile
    dan ada juga badge special untuk member yang tahap lukisan dia mmg power .


    tumblr

    haha ok nanti aku add.

    Small 'About Me' Section

    ok nanti aku check

    Gallery
    ahh tu idea bagus , kita akan usahakan Twisted Evil

    terima kasih kerana menyumbang idea .. huhu




    _________________
    hi guys Smile erkkkkk.. zzzzz kroghhh~
    Active 24/7
    avatar
    Under-Petrified
    Member : Mighty Knights
    Member : Mighty Knights

    Posts : 12
    Join date : 2013-05-23
    Age : 21
    Location : Port Dickson

    Re: A Little Suggestion

    Post by Under-Petrified on Fri May 24, 2013 7:07 pm

    zha wrote:

    ^^ no problem! Glad it helps.
    and Terima kasih kerana membaca xD

    achika
    Admin : Royale Knight
    Admin : Royale Knight

    Posts : 35
    Join date : 2013-05-18

    Re: A Little Suggestion

    Post by achika on Fri May 24, 2013 7:19 pm

    OHH good suggestions!
    Hehe kalau boleh ada badges untuk Sifu kat sini bagus juga huhu
    anyway zha. Saya ada suggestion jugak. Smile

    Maybe kita boleh tambah flash for artwork2 submission untuk future event. Macam kat mangahere ni. http://www.mangahere.com/
    And a widget for random artwork. Kalau yang ni Aigoo ada kot dia punya code. Sebab forum lama kitorang pernah buat.
    what do you think?
    avatar
    zha
    Undefined
    Undefined

    Posts : 52
    Join date : 2013-05-18
    Location : Malaysia

    Re: A Little Suggestion

    Post by zha on Sat May 25, 2013 12:03 pm

    great . buat la asalkanmembantu (Y) hehe .
    agak busy sikit sebab dah new sem Nuuuh


    _________________
    hi guys Smile erkkkkk.. zzzzz kroghhh~
    Active 24/7

    Sponsored content

    Re: A Little Suggestion

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Fri Apr 20, 2018 11:22 am